o?YaDUa    Српски     English  
 - Пројекти

Европски форум II

У суштини овај пројекат представља наставак активности пројекта Европски форум I. Пројекат исто има за циљ да се процеси европских интеграција на стручан, релевантан и атрактиван начин приближе домаћој стручној и широј јавности. Након годину дана излажења Европског форума, можемо рећи да смо стекли публику која добија вредне информације у јединој публикацији овакве врсте.

Европски форум је замишљен као кампања којом би се подстакле европске и регионалне интеграције Србије и Црне Горе као и ефикасно спровођење реформи ради даље демократизације друштва и хармонизације са европским стандардима и праксом.

Активности пројекта су биле:

  • Месечни додатак Европског форума који је објављен као регуларан додатак најутицајнијег српског политичког недељника "Време", који је пружао детаљан преглед процеса интеграције СЦГ Европској Унији. Штампан је у 20 000 хиљада примерака и дистрибуиран на територији бивше Југославије.
  • Панел дискусије ЕФ-а на којима је учествовало по троје познатих стручњака и јавних личности из ЕУ, СЦГ и осталих земаља, који су дискутовали о типичним проблемима везаним за односе ЕУ и СЦГ. Дискусије су одржаване у Медија Центру у Београду, једном месечно уз присуство новинара из штампаних и електронских медија. Модератор је био Лазар Марићевић, председник УО Центра за развој Србије.
  • WEB site презентација која је израђивана за електронско представљање месечника. На следећој адреси можете наћи детаљне информације о чланцима и ауторима. www.evropskiforum.net

Пројекат Европски форум II је заједнички подухват три невладине организације: Београдског центра за европске интеграције, Центра за развој Србије и Пакс Кристи Холандија.

Првих 16 бројева Европског форума можете преузети на страници публикације, у Adobe Acrobat PDF формату.

Наставак пројектних активности у облику форме "Европски форум 3" можете наћи на адреси Београдског центра за европске интеграције www.becei.org.yu.


© 2004 www.razvojsrbije.org.rs Центар за развој Србије