o?YaDUa    Српски     English  
 - Пројекти

Праћење рада општина – прва фаза

Центар за развој Србије уз подршку Канадске агенције за међународни развој (CIDA) и Балканског фонда за демократију (Пројекта Џерман Маршал фонда) реализује пројекат „Праћење рада општина – прва фаза“. 

Пројектом су предвиђене следеће активности: (i) Израда мониторинг плана кроз четири дефинисане области:   - функционисање јединице локалне самоуправе;    - стратешки развој јединице локалне самоуправе;    - локални економски развој; -  заштита људских права и формирање тела за укључивање грађана у процес одлучивања.  (ii) Истраживање перцепције општинског рада из две перспективе (грађана и запослених) (iii) Обрада резултата и објављивање препорука за боље функционисање јединица локалне самоуправе.

Меморандуми о сарадњи и имплементацији пројекта су потписани са три београдске општине: Врачар, Палилула и Вождовац.Сматрамо да је ово добар начин за укључивање нас грађана у процес доношења одлуке на локалном нивоу. Не морамо да чекамо изборе,  можемо да утичемо на побољшање нашег живота већ сада.

Локалне власти, невладине организације и пре свега грађани, могу и морају заједно да одлучују како ће се развијати наша општина. Резултате које добијемо овим истраживањем јавно ћемо објавити и кроз дебату са представницима општинске власти утицаћемо на позитивне промене у нашем окружењу. 

Попуните УПИТНИК и дајте допринос развоју ове три општине.


© 2004 www.razvojsrbije.org.rs Центар за развој Србије