o?YaDUa    Српски     English  
 - Пројекти

Промоција институције Омбудсмана у Топличком округу

Центар за развој Србије је био стратешки партнер Топличком центру за демократију и људска права у реализацији пројекта информисања и образовања грађана Топличког округа о важности оснивања институције Омбудсмана на локалном нивоу. Идеја је била да се подигне свест и интересовање грађана о предностима и могућностима које нови закон о локалној самоуправи пружа. Нови закон омогућава увођење институције Омбудсмана на локалном нивоу, али је не представља као обавезу већ као опциони механизам који служи грађанима. Циљ нам је био да анимирамо грађане и представнике друштвених група да схвате значај ове институције и да је оформе након нових локалних избора септембра месеца 2004. године.

Да би испунили зацртани задатак пројекта, организовали смо следеће активности:

  • Промотивну кампању коју су сачињавале:
    • Јавне дебате на локалној ТВ "Грк" о важности постојања институције Омбудсмана како би грађани били информисани о значају и неопходности увођења ове институције;
    • Дистрибуција летака о важности оснивања институције Омбудсмана на локалном нивоу.
  • Сет образовних семинара и радионице за представнике локалних власти, службенике у локалним органима, активисте невладиних организација, представнике медија и за активисте политичких партија. Семинари и радионице су одржани у сваком од четири града Топличког округа: Прокупље, Куршумлија, Блаце и Житорађа.

Садржину летка можете погледати на страници публикације у MS Word формату.

© 2004 www.razvojsrbije.org.rs Центар за развој Србије